"A jog szenvedélymentes értelem" (Arisztotelész)

dr. Sebő Annamária

dr. Sebő Annamária a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerzett jogi diplomát 2007-ben.

Az egyetemi tanulmányai alatt 2004-ben Goethe ösztöndíjban részesült, melynek keretében Berlinben egy német nyelvi képzésben vett részt. 2005-ben Erasmus ösztöndíjat nyert el a svájci Freiburgi Egyetem Jogtudományi Karán. A jogi diplomájának megszerzését követően 2007-től 2009-ig a Freiburgi Egyetem Jogtudományi Karán folytatott tanulmányokat, melynek keretében a svájci jogrendszerben szerzett ismereteket és elsajátította a német jogi szaknyelvet.

A Nadray Ügyvédi Irodához 2012-ben csatlakozott ügyvédjelöltként, majd a jogi szakvizsga megszerzését követően 2015-től az Ügyvédi Iroda alkalmazott ügyvédje.

Munkája során a Nadray Ügyvédi Iroda profiljába tartozó valamennyi jogterületen közreműködik, így gazdasági joggal, társasági joggal, munkajoggal, ingatlanjoggal, polgári peres és nemperes képviselettel foglalkozik.

Kiemelt szakterülete a munkajog, ezen belül magas létszámú munkavállalót foglalkoztató gazdasági társaságok állandó munkajogi képviseletében működik közre. A folyamatos tanácsadás mellett képviseli a társaságokat a munkaviszonnyal kapcsolatos peres eljárásokban, az üzemi balesetek kapcsán folyamatban lévő közigazgatási eljárásokban.

Tapasztalattal rendelkezik az üzemi balesetek következtében kibocsájtott közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata iránti peres eljárásokban és az üzemi balesetek kapcsán megindított kártérítési eljárásokban.

Speciális szakismeretet és gyakorlatot szerzett szállodát működtető társaságok állandó jogi képviselete területén, specifikusan a szálláshely szolgáltatás és a rendezvények lebonyolításával kapcsolatos tevékenységük során felmerülő jogi ügyeikben, valamint az esetleges kárigények érvényesítése során képviseli a társaságokat. Közreműködik a szállodákat működtető társaságok érdekkörében felmerülő szerződések megszerkesztésében és véleményezésében, a társaságok fennálló követeléseinek a behajtásában és a társaságok peres és nemperes eljárásaiban.

Aktívan közreműködik ingatlan adásvételek és ajándékozások lebonyolításában, beleértve a szerződések megszerkesztését vagy véleményezését, az ügylet illeték és adójogi vonzatával kapcsolatos tanácsadást és a földhivatali eljárás lebonyolítását. Az ingatlan adásvételi szerződéseket magyar, illetve igény esetén magyar-német kétnyelvűen szerkeszti meg.

Szakmai felsőfokú német nyelvtudással és angol nyelvismerettel rendelkezik.

error: Védett tartalom !!